Bloggarkiv

Urban chickens

Urban chickens

Vem blir den första fastighetsägaren i Göteborg som tar upp den här tråden? Kanske något för Christer Harling, fastighetsägaren som har restaurerat kvarteren kring b la Magasinsgatan, Vallgatan och Kyrkogatan och som värnar om småskalighet? Läsvärda länkar..
http://blogs.ngm.com/blog_central/2009/03/urban-chickens.html
http://www.nytimes.com/2008/08/28/nyregion/28roof.html?_r=1

Annonser

Lämna en kommentar

16 mars, 2012 · 11:32

Mormor Anna-Britas hallon

Mormor Anna-Brittas hallon

När jag var liten spenderade jag ofta mina somrar hos min mormor. Hon bodde i ett rosa 1600-talshus i Bruksgårdarna i Vattholma, utanför Uppsala. Jag cyklade mest på min ljusblå Monark med röd limpsadel, matade fåren och att lekte på mormors gräsmatta, stor nog att rymma både Milans A- och B-trupp.. Samtidigt.

Och dom där hallonen minns att jag proppade i mig så ofta jag kunde. Det är från just dom hallonen, som vi nu har fått ett tiotal stammar av mamma Lena. Så nu har mormors hallon fått en ny chans att rota sig, fast den här gången på Tofta.

Lämna en kommentar

29 september, 2011 · 18:07

Patina

Patina

Egentligen skulle jag bara kolla om dom hade något på skroten, som jag kunde ha på lotten. Väl där hittade jag denna vackra smidesjärngrind med en patina från sent 1800-tal. Att den blev min för bara fyra hundra förstår jag fortfarande inte. 120 kg rent järn var inte lätt att få upp men nu står den där. Lycka.

Lämna en kommentar

4 augusti, 2011 · 17:20

Vattna bör man..

Lämna en kommentar

23 juni, 2011 · 13:55

Flädersaft från Tofta och Nilssonsberg anno 2011

Flädersaft från Tofta och Nilssonsberg anno 2011

Inget smakar bättre en varm sommardag än ett glas kall flädersaft. Så Siri och jag tog en runda för att samla in lite av det vita guldet. Vi började med ett återbesök på Nilssonsberg, där vi bodde innan vi flyttade till Guldheden. Efter två påsar åkte vi vidare till Tofta. Sen kokades det saft långt in på natten.. Den veckan lyfte jag nog på locket var 5:e minut för att se om det hänt något..  men egentligen ville jag bara känna doften av fläder och citron..!

Lämna en kommentar

19 juni, 2011 · 16:06